Lemang Nogori…

Petang tadi pi la kononnya shopping ngan abang ke Parkwell. Parking lot kat area2 situ semuanyer penuh. Tuh belum masuk lagi yang double park. At last.. pusing punya pusing.. dapat ler juga cari parkir yang kosong. Tapi peliknyer.. bila masuk Parkwell, tak der ler ramai manusia membeli belah.. Ingatkan keta penuh kat luar tuh diorang pi shopping kat situ.. Aiyoyo sangatkan..

Pas abis shopping kitorang yang sedari tadi berhajat nak beli lemang pegila ke batu 7 yang katanya ramai askar meniaga kat situ.. askar2 dari semenanjung katanyer.. memandangkan aku pun baru jer sampai ke sini so aku pun x tau yang tempat tuh ader jual lemang kalau abg aku tak bagitau.. Sampai-sampai jer tempat tuh tengok memang berderet orang jual lemang.. tapi x tau ler org tempatan ker atau bukan tempatan.. x kisah ler… tapi tetiba mata terpandang papan tanda bertulis LEMANG NOGORI.. quite ramai jugak ler customer dia.. so kitorang pun singgah ler kejap. Harga dia pun agak reasonable.. so kitorang pun beli 3 batang.. sampai je kat rumah waktu berbuka pun dah tiba.. bila rasa lemang tadi.. memang agak lemak ler jugak.. kira berbaloi ler.. sebabnyer.. tahun2 lepas pernah gak beli lemang yang kat tepi2 jalan tuh.. ye la.. yang menarik perhatian tuh diorang bakar kat situ juga.. tuh yang nampak cam sedap… tapi sebenarnya x la sedap mana…


So kepada sesaper yang teringin nak menjadikan lemang sebagai salah satu menu raya nanti.. sila ler ker Lemang Nogori nie.. (dapat komisyen nie…)

~ by phyneballerz81 on September 29, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: