Shopping Lagi…dan lagi..

Waduh.. hari-hari yang penuh bermakna bagi aku.. ahaks.. best sangat bulan nie..dahlah dapat tunggakan.. cuti plak sampai 4 hari.. haruslah kan sempena kemerdekaan yang ke 51.. apa pun.. sorry yer.. no entry for KEMERDEKAAN.. aku bukanla seorang yang patriotik… namun aku masih mampu mengucapkan syukur di atas keamanan dan keharmonian Malaysia pada masa sekarang…
Kawan aku tetiba bangkitkan persoalan.. katanya… kalaulah kita ni masih dijajah, apa lah nasib kita sekarang ye?!! macam tuh ler bunyinyer… aku cuma cakap “ntahler…”… tapi terdetik di hati.. andaikata la kita masih di bawah kuasa penjajah.. mungkin hidup kita lebih maju dari sekarang nie.. mungkin hidup kita lebih aman dari sekarang nie.. korang nak marah?! Silakan… who knows rite?!!

Erm.. berbalik kepada shopping tadi.. agak melampau-lampau jugak barang yang aku beli nie.. Antaranya ialah perfume, kemeja, stokin, sandal, external hard disk, baju lagi, speaker usb, chocolate.. pastu chocolate lagi.. pastu bunga (dah ujung tawun baru sebok nak hias kelaskan?!), pastu bunga lagi.. hiasan kelas, barang makan dan paling best buah kurma.. sampai 5 kotak tuh.. haha..macam-macam brand.. Yusoff Taiyoob ada.. usop tak taiyup ada.. macam-macam la…

Tapi yang agak tak best henpon aku lcd screen dia rosak.. ha.. merasa pakai torch lite suluh henpon kalau nak set alarm pasni.. nasib baik lah hp dedaunan aku masih berfungsi dengan jayanya.. nak buat kat kedai dia cakap dalam RM100++… tapi dia cakap kan masih under warranty.. apa kata hantar jer ke kedai tempat beli tuh.. erm.. aku beli kat Sabah.. macamana tuh?! Bukan warranty Nokia semua pusat Nokia bleh repair ker?! huhu… tak per ler.. bulan depan pun dah nak balik Sabah bercuti raya.. so sabar jer ler… pakai jer ler hp daun tuh…

~ by phyneballerz81 on August 31, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: