Diet + Coke ?!!~

Ahaks… Diet?! last 2 months berat aku 64kg.. and last week timbang lagi.. 68kg.. woii.. mula ler nak salahkan weighing scales yang baca tak betul.. tapi nak deny pun tersangatla tak berguna sebabnya terasa sangat badan nie berat.. macam biasala.. bila dah jadi macam nie… mula ler nak amalkan diet seimbang ler… nak jogging la.. nak bersukan la… Nonsense!! satu habuk pun tarak...kebetulan plak baru-baru nie dinasihatkan oleh “PAKAR” (kononnya!!).. “Eat Smartly”.. “Dietla…”.. “Pegila jogging”… “Control pemakanan”.. terasa sangat diri ini disayangi… ader orang nak amik berat… last sekali “Kesihatan tuh penting my baby..” Ahaa…. Eh haluuu…. saper yang tak tau kesihatan tuh penting…?! sumer orang tau la.. probnya sama ada mau beringat atau pun tak.. tuh jerk… so since ader org keep trying to reminds me… juz wanna say thanx.. really appreciate..

katakan tidak pada diet seimbang.. ekeke.. (byk setan menghasut nie!!)


Tapi… t
erasa sangat diri ini bodoh seandainya balik bercuti macam nie perlu mengamalkan diet yang katanya seimbang itu.. kenapa?! kerana… saat-saat bersama family ni.. takkan ler nak lepaskan peluang menikmati masakan mak yang ko tak kan dapat kat mana-mana.. ye la.. mak aku kan.. kalau mak orang lain.. lain plak cara masakan dia.. ahakss.. godaan kalau berada kat kampung memang tak dapat nak tahan.. ditambah lagi “makan” itu sendiri dijadikan sebagai hobi di masa lapang.. ekeke… harusla melantak jer kejenyer kat rumah..


COKE?? apa kaitan..?! aha.. juga dari “PAKAR” yang sama.. “kand
ungan gula yang ada dalam minuman berkarbonat seperti Coke lebih bahaya berbanding kandung lemak yang ada dalam sebiji Zinger Burger”… Oh.. memang tak bleh lawan ler bila dikatakan minuman bergas itu x baik untuk kesihatan… tapi yang bleh lawan adalah kandungan gula dalam setin Coke.. ada yang kata 9 sudu gula.. dan ada yang kata 18 sudu gula.. tapi rasanya kajian saintifik mengatakan 18 sudu gula… dan sebenarnya itu hanyala kajian saintifik musuh pegeluar Coke.. yang sebenarnya 18 sudu gula @ 9 sudu gula adalah mitos semata-semata!! Haloo… lecturer aku yang kata k time belajar F&B dulu.. so kalau dia salah.. aku pun salahla… tapi yang pasti aku x dapat terima bila orang kata kandungan gula dalam Coke adalah tidak menyihatkan… aku bangkang 100%… Tapi kalau dikatakan kandungan lain dalam Coke itu sendiri yang tidak menyihatkan.. aku leh terima.. (eh… apala bezanya gula ker aper ker… yang pasti Coke kalau diamalkan akan membawa kesan buruk…ahakss… <—tuju pada diri sendiri!~) Tapi halang macamana pun… sembunyila coke tuh kat mana-mana pun… aku cuma leh cakap.. “I’m sorry sayang… I x bleh hidup tanpa Coke”… ekeke… dan sehingga kini.. Coke adalah aku dan aku adalah Coke… Peace…!~

~ by phyneballerz81 on March 12, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: