7 Heaven Dessert Parlor

Lepas jer balik dari saloon tadi.. kakak aku call “Lee, ko dah beli kek ker untuk mama n abang?”.. uiks.. kebetulan memang aku meng”ontheway”kan diri ke batu 4 nak pegi beli Kek birthday untuk mak n abang aku yang birthday diorang jatuhnya pada bulan Mac ini.. abang (19 Mac) dan mama (27 Mac).. dan memandangkan pada tarikh berkenaan aku tak der kat sini.. so aku pun bercadang nak celebrate awal sedikit.. ye la.. tak salah pun kan?!! cuma jemput sedara mara datang makan sket2 kat rumah..


“Aper kata ko pegi beli Choc Moist kat 7 Heaven!”.. aiyoo.. actually plan ke mile 4 tadi nak pegi Kelly Cake’s House tapi dah kakak plak mengidam nak makan Chocolate Moist.. al maklumla.. kakak nie pun tengah pregnant.. mesti baby dalam perut tuh yang nak makan.. Ahakss… jadi terus tukar plan.. dan terusla drive ke 7-Heaven yang juga letaknya di mile 4.
Hehe.. 7-Heaven Dessert Parlor ni merupakan tempat aku kerja dulu masa baru-baru kuar U dulu. Alah.. keje waiter jerk pun. Dan 7-Heaven nie merupakan sebuat outlet yang menjual pelbagai jenis smoothies, cakes, ice cream, etc. Alah.. macam Secret Recipe jugak la.. tapi kurang sket dari Coffee Bean.. huhu.. dan harga kat sini pun agak mahal jugak.. tapi sapelah yang kisah harga mahal pun kalau makanan dan minumannya memuaskan hati pelanggan…

Kebetulan plak member-member lama masih lagi keje kat situ.. jadi aku pun arah lah itu ini (haha..macam aku bos plak!!).. kebetulan la pulak juga.. bos dia bercuti… yang diamanahkan untuk jaga outlet tuh member baik aku juga… hehe.. jadi apa lagi… bukan la aku arahkan apa.. minta tolong decor kan kek tuh je (Chocolate Moist).. ekeke.. Bukan nak kata apala.. Choc Moist ni merupakan kek yang memang jadi pilihan utama pelanggan 7-Heaven.. memang sedap hingga menjilat jari kaki.. sebab tuh juga ianya merupakan pilihan utama keluarga aku… tengah si member nie menghias kek tuh.. aku terbongkarlah chiller kat kitchen 7-Heaven tuh… ternampak plak Chocolate Walnut Cake.. aiyoo… pun favourite jugak nie… Nah.. mau tak mau terpaksalah aku amik dua biji kek… alah… dah yang birthday pun 2 orang kan.. kira sorang satu la.. cuma bezanya Choc Walnut nie tak perlu didecor2 bagai… macam tuh jer pun dah ok…

Dalam pada si member nie mendeco` bersama Eric (katanyala)… aku pun meround2 kat outlet nie yang tak jauh berbeza dengan 4 tahun lepas… cuma gambar, poster dan susun atur perabot yang berubah sedikit… sempatlah juga amik gambar… So.. take a look..!

~ by phyneballerz81 on March 12, 2008.

2 Responses to “7 Heaven Dessert Parlor”

  1. 0_o What pie good

  2. ahakss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: