Kalaulah Kau Tahu!!

(Dedicated to ***)

Kalaulah kau tahu.. bahawa saat dan tika ini cuma ada kau dalam kotak fikiranku.. walaupun kau “jauh” dariku.. namun percayala.. kasih nan satu ini akan ku semai untukmu.. Berlarilah kau sejauh pasti.. berlarilah sehingga hilang dari pandangan mata ini.. dan kalaula kau tahu itu hanyalah sia-sia untukmu.. bayanganku akan terus menjejakimu.. bayangan ini juga akan bersama mengecapi kebahagiaan yang kau bina bersama sidia..

Kalaulah kau tahu.. kau boleh katakan apa saja.. katakanla.. sekalipun kau tidak melihat keadilan yang berlaku.. biarla kutanggung sendiri.. kalaulah kau tahu, bahawa diri ini sudah dimamah ketidakadilan-ketidakadilan selama ini.. percayala dirimu.. yang diri ini x musnah ditelan olehnya.. kalaula kau tahu, kasihku ini hanya kudambakan untukmu..

Kalaulah kau tahu.. aku akan menghindari ini.. dari segala apa jua anasir-anasir untuk melupakanmu.. tidak sama sekali kuturuti mahumu.. tak akan ada lain bagiku.. hanya dirimu.. hanya jiwamu.. hanya semangatmu.. dan hanya kasihmu yang memberi kekuatan kepadaku..

Kalaulau kau tahu, yang akan ku kotakan janjiku.. akan aku hamparkan bibit-bibit harapan yang pernah kau berikan.. kalaulah kau tahu… tiada lain darinya.. itulah aku.. pencintamu yang setia..~

Advertisements

~ by phyneballerz81 on November 30, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: