Barang Hantaran..

huh.. setelah berhempas pulas selama 5 hari.. akhirnya.. inilah hasilnya yang tidak seberapa ini. Tapi tak kisahla.. rasanya nie pun dah cukup ok untuk orang yang biasa-biasa.. Hantaran artis pun jarang ada yang meletup macam nie.. paling-paling pun hantaran sepesen jerk.. semua main masuk dalam kotak.. atau plastik.. haiyoo… malas sangat ker pun?!! Atau nak save budget?!
Memang tension buat semua nie.. dah ler family mendesak nak cepat.. huh.. yang jadi mangsanya.. akula.. saper lagi.. sebab aku yang beria-ia nak menjadikan ianya grand dan meletopzz.. (meletup ker?!)… yang membuat semua benda alah nie bukan la aku.. tapi member aku.. yang diupah untuk menyiapkannya.. Kos untuk semua ni adalah dalam lingkungan RM500.. Untuk gubahan dan dulang sahaja.. barang-barang yang dihias lain ler pulak harga dia.. terpaksalah berkorban sikit pun semata-mata nak cantik.. lagi pun kesian abang aku.. diala pun yang 2nd last kawin dalam adik beradik aku.. kebetulan pulak time dia nak kawin nie aku pun dah keje.. jadi bleh ler tolong sikit-sikit. Kalau la dulu time kakak aku kawin pun aku dah keje.. confirm aku dah sponsor sikit-sikit.. tapi nak wat camner.. masa dia kawin aku masih lagi study.. ekeke.. tak per.. next time ler.. sponsor dari segi lain pulak la ek..
So.. hari ni la hari yang kami nanti-nantikan.. raya kedua sekaligus majlis berhantar diadakan.. ye la.. setiap tahun raya kedua kami buat open house untuk sanak sedara.. jadi orang kata sambil menyelam minum airla.. adakan sekaligus acaranya… 2 in 1 ler kiranya.. Open house juga.. Majlis berhantar juga.. jimat sikit.. hehehe… memang bijak.. al maklum ler.. bonus untuk kakitangan kerajaan pun x der kan tahun nie.. jadi kenala pandai berjimat..
Jadi apakata kita tengok sama-sama hasil gubahan member aku nie.. kalau berkenan bleh ler korang contact dia kalau nak buat hantaran perkahwinan bila-bila masa. .. kalau tak berkenan.. tengok jer.. pastu tutup mulut.. jangan banyak songeh pulak… jangan banyak cakap.. duduk diam-diam jerk.. Ok.. mai tengok…
Ferrero Rocher

Sirih Junjung (English Tree)

Baju Pengantin

Kain Telekung

(tok sah dok komen-komen kenapa anak patung digunakan)

Sejadah


Buah-Buahan Bukan Tempatan (hehehe)
Beg Tangan

Kasut

Set Make Up dan Perfume Body Shop

Cincin

Kain Baju Kurung (Kelangkahan – Langkah Bendul)

Al-Quran

Kain Persalinan (Pengantin)

Duit Hantaran (berapa ribu nie?!!)

Tuala

Semuanyer…

Hehe.. tuh jer ler pun… tak la banyak sangat pun.. Semua nie adalah hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. So untuk entry seterusnya.. kita tengok ler pulak hantaran balasan dari pihak perempuan kepada pihak lelaki pulak ek.. Kualiti pic kat atas tak best sangat.. pakai hp jer pun.. So.. sampai sini jer.. Selamat Hari Raya…

~ by phyneballerz81 on October 13, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: