Family Dinner.. Oh..So Sweet!!

Huh.. kalau nak ikutkan.. memang susah kami sekeluarga nak keluar makan sama ada lunch ker dinner ker. Selalunyer pun kalau mak ada, bapa plak tak der.. kalau mak dan bapa ada, abang plak tak der.. kalau sumer ader.. aku plak tak der.. al maklumlah.. aku dan abang dah kerja kat tempat yang agak jauh. Tuh yang susah sangat nak kumpul sekali.. jadi kebetulan cuti sekolah.. aku dan abang balik kampung. So dapatlah berkumpul sekeluarga dan tym nie la amik kesempatan untuk makan bersama kat luar.
Pada mulanya memang tak merancang pun untuk having dinner nie, tapi semalam ler secara tiba-tiba aku dan abang pakat nak ajak satu family makan.. (tapi abang yang belanja.. hahaha). Alah.. bukan kat mana-mana pun.. kat Pizza Hut jerk.. Aku yang suggestkan kat Pizza Hut nie.. pada mulanya abang aku tak tau pun ada Pizza Hut kat Giant baru tuh.. aku pun baru tau jugak sebab minggu lepas dah pegi ngan mak, bapa n nganga. Tapi take away jer tym tuh.
So petang tu pun kami siap-siapla. Aku dan abang dah rancang tak nak bagitau semua orang. Nak diamkan jer.. dah sampai masa baru nak bagitau. Kami cuma cakap nak ajak pegi Giant jer tengok-tengok barang. Jadi petang tuh mak pun makanlah kat umah.. makan sate time tuh.. aku pesanla kat mak, ” Mak, jangan makan banyak-banyak mak..nanti kenyang.. manalah tau ader orang nak belanja kita makan nanti “.. hahaha.. mak pun buat derk jer.. mesti dia cakap aku buang tebiat.. tak penah2 ajak makan nie.. hehehe…
Jadi dalam pukul 7 tuh semua dah siap dah.. kitorang pun bertolak la dari umah ke Giant. Tapi sebelum tuh kami singgah jap ke Body Shop amik barang hantaran abang.. cantik jugak diorang gubah semua barang-barang tuh. Pastu kami pun teruslah menuju ke Giant.. sampai jer sana.. park keta.. terus masuk Pizza Hut.. terkejut mak aku.. terus dia kata.. “aiks.. makan lagik?”.. aku pun jawab.. “tuh ler.. tadi kan dah pesan jangan makan banyak”. hehe.. tapi memang mak aku tak makan banyak pun tadi. Kat bawah nie ler pic yang sempat aku amik kat dalam tuh.. hehe.. lebih kurang sejam setengah kat Pizza Hut.. kitorang pun masuk ler ke pasaraya Giant nie tengok-tengok barang.. tapi tak beli aper pun. Cuma anak buah aku yang comel tuh jerk yang beli mainan. huhahuha.. dah menjadi rutin dia tiap kali masuk mana-mana kedai yang ader jual mainan..
Setengah jam kat dalam tuh… kitorang pun berangkat nak balik. Tapi sebenarnyer belum nak balik lagi pun sebab kitorang singgah umah makcik aku sebab kazen aku ni nak kawen bulan 7 nie. So mak aku n mak dia berbincang-bincang kejap pasal majlis dia tuh ler.. dalam pada itu.. sempat lagi dia gorengkan mee untuk kami.. MasyaAllah.. kenyang tahap gaban dah nie.. lebih kurang sejam kat umah dia.. kami pun balik.. dan sampai tepat ke depan pintu rumah pada pukul 11 malam.. Huh.. Penat!!
Island Supreme
Hawaiian Chicken
Yang Tersayang, Mama, Papa n Abang
Akak n anak buah.. Haiqal

Mama, Haiqal n Papa

Aku

Haiqal

~ by phyneballerz81 on June 7, 2007.

One Response to “Family Dinner.. Oh..So Sweet!!”

  1. Happy Family ler… hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: