Selamat Pengantin Baru

Klik untuk tengok gelagat Jenal zaman bujang.. Ngeh3x!!

naper tak nampak gigi bang?! hehe..

Pengantin Lelaki.. Abg Jenal.. hehehe

Inilah gambar kawan baik aku semasa di IP dulu.. orang kata kami kembar.. Ada sesetengah lecturer tuh kadang tersilap panggil nama.. tang mana yang sama sangat tuh tak tau ler.. mungkin sebab muka chinese look tuh yang depa kata sama… terutamanya lecturer PJK.. Puan Aini.. selalu silap panggil. Hehe.. apa yang bestnyer kat sini.. hari ni merupakan hari penuh bersejarah buat abang aku nie kerana melangsungkan perkahwinan dengan gadis yang dicintai Akak Dayang (akak sangatkan?!) Tapi lupala kak nama penuh akak.. panggil Akak Dayang jer ler kay..

Ok.. depa nie nak kata baru kawen, tak ler jugak sebab diorang dah nikah bulan 3 hari tu.. cuma majlis persandingan baru dibuat sempena cuti sekolah nie. Abg Jenal nie memang disenangi oleh semua orang.. perangai dia memang baik.. selamber.. ditambah lagik dengan kepakarannya dalam bidang multimedia dan fotografi.. tambah ramai la yang nak berkawan dengan dia. Apa yang menariknya dia nie.. susah nak nampak dia marah.. hehe.. tapi memandangkan aku dah selalu bersama dengan dia jadi aku tau bila masa dia marah.. dia nie jenis kalau marah diam jerk.. penah beberapa kali dia mcm tak puas hati dengan teman² sekelas tapi dia diam jerk.. kadang orang tak paham orang ingatkan dia nie jenis yang tak pandai marah.. tapi manusiakan.. sabar mcmana sekalipun adakalanya pandai gak dia marah.. tapi paling best dia penah marah ngan member aku yang kira baik jugak waktu kat kolej.. best sangat tym tuh.. hahaha.. bila teringat rasa macam lucu pulak. Pastuh dia siap cakap dengan aku “lee, ko nak tengok aku marahkan.. ha, sekarang ko dah nampak mcmana aku marah”.. aku bukan main gelak lagi waktu tuh.. mana taknyer.. selama aku dengan dia.. tak penah langsung dia marah ker, meninggi suara ker dengan aku (kat belakang tak tau ler kalau marahkan) hehehe… tuh yang tetiba mcm terkesima tengok dia marah member aku tuh…

Gambar² kenangan bersama Abg Jenal n Abe Deen!!


Nampaknya.. dalam kumpulan kami yang terdiri
dari 3 orang.. Abe Deen (Buntal), Abg Jenal (Gemuk) dan aku sendiri …POT BELLIED CLUB.. nampaknya aku sorang la yang masih lagi single. Abe Deen dan Abg Jenal dah pun ader family sendiri.. happy memang happy.. tapi dalam masa yang sama ada perasaan sedih jugak la.. sebab lepas nie bila jumpa.. dah tak bleh dah buat perangai giler² mcm dulu.. ye la.. bapak² budak nie mesti kontrol² macho jaga status sebagai laki orang… tapi tak apalah asalkan depa bahagia.. aku pun bahagia gak..

Jadi di kesempatan ini.. aku nak ucapkan lah Selamat Pengantin Baru kepada Abg Jenal n Akak Dayang. Semoga mesjid yang didirikan nie akan terus berdiri kukuh sehingga ke akhir hayat kalian. Semoga dikurniakan cahaya mata yang ramai, yang cantik² dan kiut² mcm aku (nah kan.. tercakap sudah nal).. Semoga dimurahkan rezeki.. jangan gaduh².. gaduh² sayang tak per.. jangan sampai perang besar meletus kay. Minta maaf jugak sebab tak dapat tunaikan janji.. Dulu janji kalau kawen aku nak jadi pengapitkan.. tapi nampaknya.. jarak dan masa tak mengizinkan.. walaupun dioffer menjadi pengapit sehingga ke detik akhir.. hehe… (sehingga malam nie pun dia siap sms tuh suruh isikan post sebagai pengapit) hehe.. sori bang.. memang tak dapat.. tunggu aku kawen la kay.. abang plak jadik pengapit.. hehehe..

~ by phyneballerz81 on June 1, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: