Novel .. 1st Chapter!

Prolog..

“Bilik A202, Blok Angsana,” ujar seorang ahli jawatankuasa Minggu Pengurusan Pelajar Baru kepada Dj sambil menghulurkan segugus kunci.

“Dah ramai ke yang sampai?” balas Dj sambil matanya melirik ke buku pendaftaran di atas meja yang sentiasa terbuka. Dia berharap agar ada seorang dua yang telah sampai. Sekurang-kurangnya tidaklah dia keseorangan bermalam di blok tersebut.

“Setakat ini, baru abang seorang saja yang mendaftar. Kejap lagi ada lah mungkin yang akan datang,” ramah budak lelaki itu menjawab dengan loghat Sabah yang pekat.

Esok merupakan hari pendaftaran bagi pelatih-pelatih baru bagi Kursus Perguruan Lepas Ijazah Ambilan 2006 di Maktab Perguruan Keningau. Tapi Dj sengaja datang sehari awal bagi menyesuaikan diri di tempat yang baru pertama kali dijejakinya. Memang begitulah perangai Dj. Sewaktu mendaftar diri di UUM dulu pun Dj datang lebih awal dari kawan-kawan yang lain. Dj tidak suka bersesak-sesak untuk mendaftar dan mengambil kunci bilik. Dj rimas dengan keadaan sedemikian.

Dj memerhatikan persekitaran Maktab Perguruan Keningau. “Erm.. not bad,” bisiknya dalam hati.

*bersambung…*

Inilah antara chapter yang ada dalam Novel Dj yang masih dalam proses.. kepada kawan-kawan seperti lalah dan najla yang dah tau tuh dan tak sabar nak tau pasal aper.. rasanya bila baca sedikit intro kat atas mungkin dah tau ia berkaitan tentang aper kan.. so geng.. need ur support!! kadang jadi malas untuk teruskan coz bz surfing yang ntah aper-aper.. kay..

~ by phyneballerz81 on December 17, 2006.

5 Responses to “Novel .. 1st Chapter!”

  1. wow, what a talented person he is.. ali seorang jejaka yang sentiasa mementingkan persahabatan.. walaupun xda karaketor aku dlm cita ni:P hehehe .. maybe leh kot dia masukkan karektor aku tu nanti hehe… all the best dlm pembikinan blog ni ok..

  2. mana ko tau takder karektor ko dalam nie?! mana lak ko tau sama ada citer ni citer benar atau rekaan semata²?! So, kalau nak tau.. siap² je novel ni terus pi kedai beli kay. Support member ek!!

  3. x sabar nak bace sambungan citer nie…. nasib baik saye seorang yang penyabar… tp kan lagi best kalau ade nama sia dalam citer tu… lagi sronok bace… hehe… tp kalau watak tu bagusla… kalau jd penjahat dalam tu x best jugak…papepun… all da best la dj… i will support u dr jauh.. kalau nk dr dekat kena naik flight dulu… hehe.. k..chow.

  4. pulak dah.. mcm terbengkalai la plak penulisan. tadi pun najla sms tanya sal novel nie.. ekeke.. nanti² la..

  5. wo takkan mau puji2 pula..kang cigu minta puji..he3
    bah..teruskan usaha menyiapkan novel ini…i know..mesti ada kisah pasal dat person rite?

    jumpa d srwak nanti cgu tya lg la pendapat saya k he3

    good luck!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: